Thematour ZUIDERZEE

Buijten RecreatiefNieuwe uitgavenThematour ZUIDERZEE
Zuiderzeeroute-omslag-voorplat-LR

In 1932 werd de Zuiderzee het IJsselmeer. Het water heeft een rijke geschiedenis, een geschiedenis waar je nog heel veel van terug kan zien als je er de tijd voor neemt. De points of interest in de gids laten je stilstaan bij deze plaatsen en de achtergrondartikeltjes vertellen je meer over wat je ziet. Er is bijzondere natuur te vinden: dijken, uitgestrekte weiden, moerassen en meren met zwermen vogels. Ook voor cultuur is uitgebreid aandacht. Musea en open monumenten worden aangegeven op de kaart en beschreven in de teksten. Van de geschiedenis zie je nog allerlei ambachten, zoals scheepsbouw en aardewerkproductie, je ziet waterbeheer, klederdracht, verdedigingswerken en nog veel meer. Zelfs aan de maag is gedacht met koffie- en lunchadressen, en overnachtigsadressen zijn aangegeven voor de fietser die van de route een meerdaagse tocht van wil maken.

De route bestaat uit acht blokken met in totaal 33 etappes. De korte versie van de route is 190 kilometer en de lange 450. De route loopt door Noord-Holland, Friesland, Flevoland, Overijssel, Gelderland en Utrecht. Een prachtig stuk Nederland vol met verhalen.

De Thematour ZUIDERZEE is voor deze heruitgave geheel herzien, met nieuwe informatie en bijgewerkte cartografie. Voor actuele informatie rondom bijvoorbeeld de werkzaamheden op de afsluitdijk, is www.buijten.nl/zuiderzee te raadplegen.

Klik hier voor meer informatie en bestellen

Geef uw zoekcriteria op
Abonneer je op onze nieuwsbrief

Nieuwe uitgaven